Sunday, 17 July 2011

lelaki vs perempuan


26 jenis lelaki yang perempuan tak suka






1. Lelaki yang tak boleh bagi komitmen. Katanya rilek dan belum puas enjoy. Ini ke calon nak buat suami? Say sorry and goodbye la..

2. Perempuan paling benci bila lelaki tu tak berdikari dan suka mengeluh. Asyik nak mengeluh je. Asyik nak harap semua orang buatkan. Ingat ada babu nak layan? Ko ingat tenaga org ni free ke? Ada kaki, ada tgn, buat la sendiri.

3. Style lelaki manja dan mengada-ngada. Euww.. geli betul la. Harap muka je handsome tapi rupanya tidur pun still bawah ketiak mak.. ish.. awek pon tak ingin laki anak mak ni.. orang laen pon ada mak gak.. tapi tak la over macam kau.

4. Lelaki ego buat perempuan menyampah je. Meluat tau tak? Ko ingat ko macho sangat ke? Ego tak bertempat. Blah la..

5. Asyik dia je betul. Semua dia nak menang je. Da la tak nak mengaku kesalahan sendiri. Pastu pepandai je tuding salah tu pada orang lain. Dasar jantan tak guna.

6. Lelaki ni pendendam. kalau da break. Tak payah la nak meroyan.. memang ko gila talak ke? Sampai nak ugut-ugut plak? Bodoh ke ape? Sape nak org meroyan mcm ko.

7. Rambut cacak budget mcm david beckham ke? Jgn perasan la. Jgn nak budget hensem sgt la.. style konon! Bila keluar bukan main hensem. Bukan main bersih lg. Tapi part rumah, pehh..mcm tongkang pecah. Mcm kapal nak karam. Pengotor plak tuh.. bakal mentua confirm reject.

8. Seluar londeh-londeh. Nak tayang bontot pe? Ke nak tayang ‘adik’ kau? Dasar jantan gila seks. Tak cukup duit ey nak beli seluar yang sempurna cket?

9. Menyampah betul lelaki kedekut. Dengan awek sendiri pon kedekut sgt. “ u nak buat ape dgn duit ? ckup la I bg rm5.. u ni boros la..” Ape punye perangai la.. tp kalau dgn kwn2, sanggup berhabis… sanggup hutang sana sini… masuk buku! Enjoy sana-sini. Bile susah, awek juga dia cari. Apsal tak cari kwn2 kau? Bodo punye jantan! Sial…

10. Ish. Pompuan mmg fedup dengan laki yg suke ungkit ape kebaikan yg dia buat. Ape yg dia korbankan.. ingat pompuan batak sgt ke? Nak bajek cool la tuh.. sial la wey.. stakat ko nak bgtau satu dunia kebaikan kau, ko mmg xdpt pahala.. dpt dosa je lebeyh

11. Hisshh.. rimas betul. Jgn mengongkong bole x? ko bkn cpe2.. belum jd husband pon. Mak bapak pon tak kesah. Ko nak sibuk2 apahal? Nak g sana sini kena report. Tiap2 minit nak bgtau buat ape? Ape seyh kau? Sial la wey.. mcm xde life tau x!

12. Ah! Yg ni lgi pompuan benci. Jgn nak budget single bole x? ckp je la kau da tunang. Kau da kawin. Susah ke? Xde pompuan nak lyn laki yg gatal2 mcm ni. Ada awek, da ada bini, gatal nak cri lain! Elak kenen simbah asid je.. pegi jauh2.. syuh2..

13. Mata keranjang! Cungkil bijik mata baru tau. Biar buta. Pantang nmpk pompuan lawa, sume kau nak kebas. Ko ingt ko hensem sgt. Muka bersepai. ada haty nak usha.. geli la sial.. euww..

14. Tak malu ey mintak pompuan belanje? Tak gentlemen langsung. Tampal muka kau dgn kulit babi. Nak harap duit pompuan je.

15. Bola. Bola. Bola. Bila musim bola je. Kau msty lesap. Hilang entah ke mana. Bile time mkn ko ada. Tau pulak ko tidur. Nape ko tak mkn je bola tu? Fanatic sgt. Mcm la kau yang main dlm liga eropah tu.

16. Susah btol ko nk bls mcj & pick up call? Dah mati ke? Bgus la. boleh cri yang laen. Buang je henpon tu kat laut.. bg jerong mkn.

17. Pakai bju da mcm pompuan. Ikot shape. Ingat kau lawa sgt ke? Mcm mak nyah. Klu yg keding, lg mcm cicak kobing sial.. tgk pon mcm nak t’keluar isi perut. Muntah hijau.

18. Laki kalau merajuk kalah pompuan. Sakit pale otak nak lyn jantan mcm ni. Better bye2 je..

19. Bulu kaki kau da la serabut. Ada haty nak pakai suar pendek. Bulu da la mcm gorilla. bulu ketiak lg la.. simpan pjg2.. nak muntah tau x! dgn bau nye.. pergghh.. boleh gila..

20. Cepat sgt kecundang! Belum ape2 da tewas. Ape punye jantan la kau ni.. baru suruh lawan cket, da lembik. Cmne la nak jd pelindung pompuan? Tak guna langsung

21. Jangan nak yakin sgt. Esok kecewa, nak gelak2kn ko kuat2.. boleh?

22. Hishh.. tak suke la pakse2 ni.. ingat ni adik dia ke? Helooo.. ko ingt org akan hepi ke if ko wat cmtu? Makin benci ade la wey..

23. Lelaki tunduk! Ikot je ape org suruh. Agaknya, kalau org suruh mkn taek, ko mkn kan?

24. Bajek kau tau sume la.. bile suruh tunjuk, ko ckp ko lupe la.. tak ingat la.. poooraaahh.. penipu je lebey.. bacin sial jantan mcm ni.. apa pun x boleh.

25. Lelaki yang tak caring & tak amek berat lgsg. Ko xnk layan ey? Xpe.. ok. Fine! Cri je laki lain.. apa ada hal.. zaman hari ni, sume pompuan makin cantik la.. ko rasa adil ke laki serabai, selekeh dpt pompuan cantik? Mcm pinang di belah kapak! Cermin diri kau dulu.. beli cermin besar2 tau!

26. Suara kau dan kawan2 kau sgt memekak! Kalau boleh nak satu dunia dgr suara kau yg merdu bak katak! Konon nak bajek cool la.. heloo.. ko mmg agas ey? 




25 jenis perempuan yang lelaki tak suka








1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot







entry nie nono amik dari blog hitam putih pelangi.trima kash,sorry la sbb main copy je.kehkehkeh.





tiada siapa pun yg smpurna 
setiap manusia pernah buat kesilapan
buat lah yg terbaik dlm hdp.

No comments:

Post a Comment